Artikelen en essays

Klik op één van de tabs rechts om de artikelen te lezen die ik geschreven heb voor de Qualia (het faculteitsblad van Filosofie) of lees de essays over Snaartheorie.

Over de artikelen
Alle artikelen gaan over films en filmmakers. De laatste drie artikelen ("Dystopieën in films", "Humanisme en dystopieën" en "Alarm! The Terminator", alledrie uit 2006) waren meer drie pogingen om een artikel te schrijven. De eerste twee versies hebben zware kritiek gekregen en zijn niet gepubliceerd. Het uiteindelijke "Alarm! The Terminator" was eigenlijk ook niet wat het wezen moest. Ik plaats ze alledrie, omdat ze bij elkaar wel enigszins een beeld geven van waar ik heen wilde, omdat vooral in de eerste twee veel voorbeelden staan. En waar ik heen wilde, daar kwam ik uiteindelijk toch nog achter, helaas pas na publicatie. Ik wilde tegen alarmisme schrijven.

"Chasing Amy - Kevin Smith" (2005) gaat over de films van Kevin Smith en wat voor lijn er in zijn oeuvre te ontdekken valt. "Twijfel aan de realiteit" (2005) gaat over films als The Matrix aan het einde van de vorige eeuw, en hun waarom.

Over de essays
"Snaartheorie en metafysica" (2005) is een uiteenzetting over snaartheorie en z'n merites. " De Snaartheorie-maffia" (2005) gaat meer over de (wetenschappelijke) tekortkomingen van de theorie, en waar die theorie dan nog wel goed voor is.