Films

Klik op één van de tabs rechts om mijn films op deze site te bekijken in hoge kwaliteit (DivX ge-embed vanaf Stage6.DivX.xom).

Voor de verhalen achter de films: lees verder. Vooral bij "Goodbye Cruel World" is het raadzaam om eerst het gedicht hier onder te lezen.

De Nieuwe Fiets (2007)
Een filmmaker probeert indruk te maken op een vrouw, met zijn nieuwe film over een fiets die gestolen wordt...

De Versierpoging (2006)
Dit is een verfilming van een verhaal van een huisgenote. Een verhaal over een versierpoging.

Goodbye Cruel World (2006)
Verfilming van een gedicht van Groninger dichter en filmmaker Arjen Nolles uit de categorie: niet alleen vrouwen zijn complex, mannen kunnen er ook wat van en dat is niet overdreven

I

Goodbye cruel world

Naar Sodom met de vrouwen
die in contactadvertenties eisen:
een man die zijn zaakjes
goed voor elkaar heeft.

'Ja prima,' zal hij zeggen
als hij haar eindelijk mag bellen.
'Ja goed voor elkaar'
'Ja heb een auto'
'Hou best wel van muziek,
zing op de snelweg:Goodbye,
goodbye cruel world.
Ik probeer de motorkap
om elke lantaarnpaal
te vlechten.'
'hmm, hmm'
'Ja trek me af
in een eigen huis,
op een tweepersoons bed'
'Ja, ik doe ook aan fitness,
vind een goed figuur ook belangrijk:
ben best wel in shape ja.'
'hmm, hmm'
'ja'

'wacht even'
'moet even huilen'
'bel zo terug ja'

Things to do in Groningen when you're dead (2005)
De hoofdrolspeler van deze film was bezig een lange film te schrijven, en ik vond dat hij maar eens moest weten hoe het is om een film te maken. Daarom hebben we dit in 1 dag gefilmd, op dezelfde dag dat we bedacht hadden wat we gingen doen, en daarna in 1 dag gemonteerd.

Fairground (2004)
Het leven is zinloos, maar wel de moeite waard.

Makelaars van de Ziel (2002)
Bent u de dagelijkse sfeer een beetje zat? Wilt u wel eens helemaal ergens anders zijn? Een nieuwe weg inslaan, fris beginnen? Als u overal al geweest bent en denkt dat er geen hoop meer is, dan zijn er altijd nog de Makelaars van de Ziel! Wij bekijken samen met u hoe we de mogelijkheden van uw ziel zo goed mogelijk uit kunnen buiten. Kom eens langs op één van onze regionale "At your service"-kantoren en wij garanderen u dat we ook van uw leven het sprookje zullen maken waar u altijd al van gedroomd had!

Voor deze film heb ik wederom samengewerkt met Koen de Koning. Het was onze inzending voor de Pythische Spelen van 2002. Het thema waar we ons aan moesten houden was "Ergens anders". Dit is overduidelijk gelukt. De produktie van deze film was een ware krachttoer, waar het grootste deel van mijn energie voor dat project in ging zitten. Zoals een hele middag bellen om een tweede auto voor de achtervolging te regelen, twee dagen voor de opnames. We hebben de Pythische Spelen niet gewonnen, het Noordelijk Amateur Video Festival wel. Maar eerlijk is eerlijk, de duidelijkheid van het verhaal heeft zeker te lijden gehad onder de drukte op andere terreinen van het filmmaken.

Trivia: Deze film was een paar dagen voor de moord op Pim Fortuyn af en ingeleverd bij de Pythische Spelen. Een paar dagen na de moord werd de film daar voor het eerst vertoond.

R.O.E.Z. (2002)
Deze film heb ik samen met Koen de Koning gemaakt voor een groep afstuderende studenten architectuurgeschiedenis. Zij organiseerden een tentoonstelling over winkelen in de periferie (buiten het centrum) door de jaren heen. De tentoonstelling vond plaats in het gebouw van Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken (R.O.E.Z.). Twee dagen filmen en honderden fragmentjes monteren hebben een resultaat opgeleverd dat het op de tentoonstelling fantastisch deed. De film is echter wel minder geschikt om los van de tentoonstelling te bekijken.

Sprookje (2002)
In 2002 deed ik voor het eerst toelating voor de filmacademie in Amsterdam. Daarvoor heb ik deze film ingeleverd. Het was een hermontage van Blank. Jan de Ruiter en ik hebben het origineel ingekort, er muziek onder gezet die ik op dat moment beter vond dan de muziek de onder het origineel zat en het de naam gegeven die ik het altijd al had willen geven. Het inkorten was noodzakelijk en dit was zeker een betere titel. Alleen was de oorspronkelijke muziek misschien toch zo slecht nog niet. In ieder geval werd ik niet uitgenodigd voor een gesprek bij de Filmacademie.

Blank (2001)
Blank was de eindfilm van de videocursus. Het verhaal is geschreven door medecursisten. In de ijzige kou hebben we twee dagen gefilmd in het Stadspark in Groningen. Ik heb het grootste deel geregisseerd, wat gefilmd en bijna alles gemonteerd. Het was echt een fantastische ervaring en iedereen was erg trots op wat we voor elkaar gekregen hadden. Een Groningse Ierse Folkband, een grote groep acteurs en allemaal geschminkt en in sprookjesachtige kledij gestoken. En dan natuurlijk het bootje met een echte schipper. Dat alles op de camping van het Stadspark, die op dat moment voor gewone stervelingen gesloten was.

Peter R. de Vries (2001)
Het jaar nadat ik afgewezen was voor de kunstacademie, ben ik verschillende cursussen gaan doen bij de Usva, om bij de tweede toelating iets meer te kunnen laten zien. Eén van die cursussen was de videocursus van Jan de Ruiter. Peter R. de Vries was het eerste oefenfilmpje dat ik samen met andere cursisten gemaakt heb. Ik speel de hoofdrol, heb het meeste geregisseerd en alles gemonteerd. Dit was mijn eerste ontmoeting met "echt" filmmaken. Waaronder een hele nacht door monteren bij de Usva. Het resultaat was een hilarische fake-documentaire over de brand bij Bakkerij Bart eind jaren 90.

Een dag uit het leven van Lordy (2000)
Deze film heb ik gemaakt voor mijn eerste toelatingsexamen voor de kunstacademie Minerva. Ik had nog nooit een filmcamera in m'n handen gehad. Voor deze gelegenheid had ik er één geleend van Minerva, twee dagen voordat de film ingeleverd moest worden. Toen ik de camera had, had ik nog geen idee waar de film over zou moeten gaan. Na wat uurtjes brainstormen bedacht ik dit. Ik heb de soundtrack getimed en samen met m'n broertje een aantal takes gemaakt totdat de film aansloot op de muziek. De film was op tijd af, maar ik ben dat jaar niet aangenomen voor de kunstacademie, wat niet zo verwonderlijk was, aangezien ik met 1 filmpje, 1 computeranimatie, 1 fotoserie en nog wat tekeningen en schilderingen toelating deed voor de richting media.